Омогућава Blogger.
понедељак, 10. мај 2010.

ДЕДА МРАЗ И БОЖИЋ БАТА

Данашњи човек се веома мало разабира у свету модерних митова, митова који су настали као последица радикалног посветовњачења некад хришћанске културе. Ти митови су дошли да би заменили словесну стварност Хришћанства, његове благовести о појави Бога међу људима и о могућности да човек, од грумена иловаче, постаје усвојено чедо Небеског Оца. Зато их је каткад потребно тумачити и објашњавати, показујући шта се иза тих митова крије. Једном речју, пут је од мита ка Логосу, од самовољног тумачења света ка Смислу космоса и историје, Христу.

субота, 8. мај 2010.

Misterija sela Guncati

POTPUNA mistika na potezu zvanom Jasen, sela Guncati iza Lipovičke šume u okolini Beograda. Blago zatalasana brda. Iznad vrela rečice Jasenice, ili Brčkota, kako je zovu u susednom selu Baćevac, nailazimo na tajanstveno groblje. Vire spomenici od krečnjaka u šumici leske. Sve je u mahovini, pa i debele i široke nadgrobne ploče.
Pada u oči da je mahovina sa svih strana, kao da je sever svuda okolo. Na spomenicima, potpuno istim, a ima ih raštrkanih na pola hektara u leskoviku, vidljiv je krug sa zracima, simbol sunca. U okviru kruga je krst ili simbol čoveka, kako ko vidi. Ispod ovakvog, velikog, znaka su svuda još po četiri ista takva, a manja.
- Moj otac Života, a poživeo je 91 godinu, nikada ni od svog oca nije saznao ko je tu i kada sahranjen - govori Negovan Stevanović (79), skidajući mahovinu s jedne ploče. - U protekla dva veka seljaci su "otrebili" grobove i proširili njive. Računam da je ovo groblje bilo bar hektar veliko.

Prof. dr Ratibor Đurđević

Intervju: Prof. dr Ratibor Đurđević o vekovnom judejskom razbijanju hrišćanskog sveta i opakim moćnicima „ iza kulisa”- avetima savremene civilizacije

Srbija nad provalijom obezboženja
Evropski parlament pre nekoliko godina odbio je da prizna Boga, kao vrhovno ideološko merilo.Tako je Stari kontinent zvanično, politički - odbacio hrišćanstvo. Masonerija tajno, u senci, krajnje demonski organizovna, radi na ostvarenju svoje vlade koja bi funkcionisala bez Hrista. A, gde nema Hrista, ima ...

Svetom vlada komitet 300

DOK sam radio kao profesionalni oficir tajne službe često sam imao pristup poverljivim dokumentima, ali sam tokom službe u Angoli i zapadnoj Africi, gde sam bio zadužen za politička istraživanja, imao priliku da vidim niz poverljivih dokumenata sa neuobičajeno očiglednim sadržajem. Ljut i ogorčen onim što sam tamo video, krenuo sam na put s kojeg od tada nisam skretao, s namerom da otkrijem koja je to sila koja kontroliše britansku i američku vladu, te njima upravlja.

Tako započinje svoju knjigu "Komitet 300" dr Džon Kolman, svojevremeno američki obaveštajac, izdanje koje će naići na izuzetno interesovanje široke čitalačke publike ne samo na zapadu. Ova knjiga dr Džona Kolmana upravo se, u izdanju "Narodne knjige", pojavila u našim knjižarama, a "Novosti" će u feljtonu koji započinjemo danas, objaviti najinteresantnije delove.

Претражи овај блог

Пратиоци

Ознаке